Albire dinti

Fatetele dentare

Albirea dintilor acasa sau in cabinetul stomatologic?

Tratamentul de albire a dintilor inseamna ca veti avea dinti mai albi si un zambet mai frumos.

Cauzele frecvente ale colorarii dintilor sunt: varsta, consumul de cafea, vin rosu, cola, fumatul sau unele medicamente administrate in copilarie, in perioada de formare a dintilor permanenti, cum ar fi tetraciclina.

Este o procedura de imbunatatire a culorii dintilor, care se poate face in cabinetul stomatologic sau acasa. Utilizand paste de dinti pentru albire, gutiere, benzi de albire, geluri, etc. Pentru o albire de lunga durata se recomanda tratamentele efectuate in cabinetele dentare, unde se folosesc materiale profesionale.

Produsele de albit dintii din comert, de tipul gelurilor, ofera o nuanta de alb in plus, corecteaza anumite defecte (indeparteaza petele de cafea), dar nu pentru mult timp.

Acest tratament cosmetic realizat in cabinetul stomatologic presupune, in general aplicarea compusilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Gradul de albire a dintilor variaza in functie de mai multi factori: culoarea initiala a dintilor, tipul de pete, concentratia substantei active din produsul utilizat, timpul de actionare al agentului de albire si frecventa cu care se repeta tratamentul.

Ce trebuie sa stim inainte de face un tratament de albire a dintilor?

Ce trebuie sa stim inainte de face un tratament de albire a dintilor?

– Daca v-ati hotarat sa va faceti un tratament de albit dintii este recomandat sa va consultati mai intai cu medicul dentist.

– Unele dintre materialele de albire care pot fi procurate fara prescriptie medicala pot fi ineficiente, iar altele pot avea un efect distructiv asupra smaltului si dentinei.

– Inainte de a apela la un tratament de albire, trebuie sa stiti ca este obligatoriu sa faceti un detartraj si sa va fie tratate chiar si cariile incipiente.

– Tratamentul de albire nu are efect decat asupra dintilor naturali nu si asupra obturatiilor, coroanelor sau a fatetelor dentare.

– Dupa tratamentul de albire poate apare fenomenul de sensibilitate dentara care dispare in cateva zile prin folosirea pastelor pentru dinti sensibili.

– Gradul de albire al dintilor variaza de la pacient la pacient, in functie de culoarea si structura dintilor fiecaruia si de durata de folosire a sistemului de albire.


In cabinetul stomatologic tratamentul de albire a dintilor este mult mai rapid, deoarece medicul dentist utilizeaza un agent de albire concentrat, pe care-l aplica dupa ce a protejat gingiile cu o bariera speciala.

Pentru rezultate mai rapide medicul poate folosi lampa de albire, laser sau unii agenti termici. Tratamentul poate dura intre 15 min si o ora. Pentru a ajunge la culoarea dorita, pacientul poate avea nevoie de mai multe sedinte de tratament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *