Implant dentar

Implant dentar

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o radacina dentara artificiala, un surub din titan cu suprafata tratata special pentru a favoriza osteointegrarea, pe care medicul dentist o insereaza in osul maxilar pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Mai nou au aparut si implanturi din zirconia.

Implantul dentar este solutia ideala pentru persoanele care au pierdut unul sau mai multi dinti, in urma cariilor complicate, a bolii parodontale, a traumatismelor sau din alte cauze.

Implanturile dentare trebuie sa fie prima optiune in tratamentul dintilor absenti, in cazul persoanelor cu o stare generala buna.

Principalele componente din care este format implantul dentar:

Avantajele unui implant dentar

– Implantul dentar este metoda de tratament cel mai putin invaziva, intrucat nu necesita slefuirea dintilor vecini sanatosi pentru realizarea unei punti dentare.

– Inlocuiesc unul sau mai multi dinti.

– Lucrarile realizate pe implanturi vor arata si vor functiona la fel ca dintii naturali.

– Implanturile dentare va vor permite sa vorbiti, sa zambiti si sa mancati din nou confortabil si cu incredere!

– Pot sustine o punte dentara in regiunea laterala edentata a maxilarelor (edentatie terminala) si elimina astfel necesitatea realizarii unei proteze partiale mobilizabile.

– Sunt eficace si in restaurarea prin proteze mobilizabile, asigurand o foarte buna stabilitate a acestora, oferind siguranta si confort.

De retinut despre implantul dentar!

Succesul unui implant dentar depinde in primul rand de cantitatea si calitatea osului disponibil (in urma extractiilor osul se retrage), de starea de sanatate (generala si parodontala) si mai ales de pastrarea riguroasa a igienei dentoparodontale.

Pretul unui implant reflecta calitatea acestuia! Preţurile scăzute sunt atractive, dar ascund lipsa de calitate a implantului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *